Temel bir ihtiyaç olan içecek, bu ihtiyacın ötesinde sosyal ve kültürel etkilere sahip önem taşımaktadır. Dünyadaki yeni trendler ve insanların popüler içecekleri tüketme isteği farklı alkolsüz içecekler, kahve sektörü, barista mesleği ve bu yönde yenilikçi girişimleri ön plana çıkarmaktadır. Bir baristanın sadece kahve hazırlama ile görevli olmadığı bunun yanında servis öncesi ve sonrası birçok görevi de yerine getirmesi gerektiği kapsamında bu kitap hazırlanmıştır. Hazırlanan bu kitapta; çeşitli sıcak ve soğuk alkolsüz içecekler, kahve, çay, geleneksel Türk içecekleri ve barista mesleği ile ilgili bilgiler sunularak yiyecek-içecek sektörü, girişimciler, öğrenciler ve içecekle ilgilenen herkes için farklı bir bakış açısı verilmeye çalışılmıştır.