Turizm sektöründe artan çeşitlilik ile birlikte ziyaretçilerin destinasyon seçim ve tercihlerinde de çeşitliliğe rastlanmaktadır (Bayram, 2020: 1). Bu doğrultuda destinasyonun sosyal kökene sahip unsurlarından biri olan kendine özgü yeme-içme unsurları, tüketiciler için bir tercih nedeni olabilmektedir (Sarıışık, 2019: 211). yeme-içme unsurları; alışverişi, hazırlanışı, sunumu ve tüketimi ile bir bütün olarak kültürel bir ritüel olarak değerlendirilmektedir (Beşirli, 2010: 168). Tezcan (2000), kültürü tanımlayan belirleyici somut unsurlardan birinin yemek olduğunu ifade etmektedir. Destinasyonların kendine has şekilde oluşturduğu yemek kültürlerinden bir tanesi de sokak lezzetleridir (Altunbağ, 2020: 1). “Bir toplumun mutfağının yansıması” olarak değerlendirilen sokak lezzetleri, (Bayraktar ve Zencir, 2019: 1368) tarihi çok eskilere dayanan kültürlerden biri olmakla birlikte, yeme-içme ihtiyacının karşılandığı farklı alternatiflerden biridir (Altunbağ, 2020: 11).
Basım Yılı | 2022 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı | 138 |
Yazar | Kübra Pektaş , Nihat Demirtaş |