Anastasi İnsan Anatomisi Atlası, Türkiye'nin ilk ve tek "Sistematik" olarak hazırlanmış atlasıdır.Bu yönüyle hem Tıp, hem de, FTR ve Diş Hekimliği Fakültelerinin Anatomi ders içeriği ile uyumludur. Ayrıca Türkiye'nin dijital destekli tek "interaktif" atlasıdır.
Mezuniyet öncesi ve sonrası dönemde sağlık alanında çalışanların anatomi ile ilgili bilgilerini sıkça gün¬cellemeleri, tercihten çok bir gereklilik halini almaktadır. Anatomi eğitiminde vücut bölümlerinin görsel resimlerini içeren anatomi atlasları tüm lisans öğrencileri ve uzmanlık öğrencileri için vazgeçilmez kaynaklardır.
Anatomi çalışmalarının başlangıcından bu yana, Leonardo da Vinci ve Andreas Vesalius’ un çizimleri¬yle birlikte, organların ve sistemlerin topografik yapılarının anlaşılmasında anatomik çizimler, diseksiyo¬na eşlik eden vazgeçilmez unsurlardır.
Bu anatomi atlasında bulunan tüm resimler anlaşılması kolay, açıklayıcı ve tanımlayıcı bir şekilde hazırlanmıştır. Aslına uygun ve öğretici resimler dışında, tablolarla özetlenmiş bilgiler ve grafik tarzında şekiller yer almaktadır. BT, MR resimleri, laparoskopik, endoskopik girişimlerden elde edilmiş fotoğraflar ve üç boyutlu resimler bulunmaktadır. Tüm vücut bölümlerine ait resimler, ilgili bölümler içerisinde yer almaktadır.
Atlas, değişik sağlık alanlarında hizmet edecek olan öğrenciler için sadece eğitim hayatları boyunca faydalanacakları bir kaynak değil, meslek hayatları boyunca da müracaat edebilecekleri şekilde hazırlanmıştır.
Resim alt yazıları sadece tanımlayıcı başlık şeklinde değil, teorik bilgi özeti de verecek şekilde hazırlanmıştır. Sistematik İnsan Anatomisi Atlası sistemlere göre hazırlanmıştır. Ayrıca atlasın son bölü¬münde topografik olarak oluşumların görülebildiği vücut bölümleri yer almaktadır.
Çevirilerde anatomik terimler “Nomina Anatomica” ve “Terminologia Anatomica”ya uygun olarak düzenlenmiştir. Nomina’ da yer almayan bazı terimler ise Türkçe olarak kullanılmıştır