Yükseköğretimde uluslararasılaşma sürecinin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kültürler arası paylaşımın önemli birer aracı oldukları bir dönem yaşanmaktadır. Bu sürecin doğal bir sonucu olarak araştırma, öğretim, öğrenci destek hizmetleri ve uluslararasılaşma başta olmak üzere yükseköğretimi ilgilendiren tüm boyutlarda kalite göstergelerinin uygulanması önem kazanmıştır.
Yükseköğretimde Kalite, tarihsel süreç içinde ele alınarak, Kalite ve Uluslararasılaşma başlığı altında Bolonya Süreci, Avrupa Yükseköğretim Alanı, Erasmus ve Erasmus Plus hakkında bilgiler verilmiştir. AB Yükseköğretim Kalite Göstergeleri, Kalite Denetim Mekanizmaları, Dış Denetimde AB Standartları gibi özgün bölümler içeren bu kitap aynı zamanda Türkiye’de yükseköğretim kurumlarında kalite çalışmaları konusunda güncel durumu yükseköğretimde yeni eğilimler bağlamında değerlendirmiştir.
Yükseköğretimde kalite yolculuğunu Avrupa Birliği bağlamında ele alan bu çalışmanın yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik yöneticilere ve öğretim elemanlarına uygulama odaklı bakış açıları sunması beklenmektedir.