Diyetisyenlik mesleği yıllar içinde günümüzdeki akademik çalışmalara ve mezuniyet derecelerine doğru ilerlemiştir. Sağlık bilimleri, tıp bilimi ve teknolojisindeki ilerlemeler bizi de bu hıza uymaya zorlamaktadır. Yeterli diyetisyenler ve yaratıcı personel olmak, beslenme ve diyetetik alanında uzmanlar olarak var olmamız, bu alanda kalabilmemiz için zorunludur.
Günümüzde gazeteler, kitaplar, magazinler, TV, radyo ve Internetten değişik bilgiler öğrenilmektedir. Fakat böylesine geniş kaynaktan elde edilebilen bilgiler, bilgileri elde edebilme ve öğrenme yeteneğimizi de olumsuz etkilemektedir. Gıdalar ve beslenme alanında zıt sesler çıkmakta, tüketiciler ve diğer sağlık profesyonelleri olumsuz etkilenmekte, bizden yardım beklemektedir. Toplum karmaşanın alarm verdiği zaman ilk ağızdan yardım alamamanın çaresizliğini yaşamaktadır. Buna karşılık bizler diyetisyenler olarak danışanlarımızı ve hastalarımızı sıkı biçimde eğitmemiz, dengeli ve değişik diyetlerin önemini vurgulamamız gerekmektedir.
“Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-3” başlığı altındaki bu kitapta da diyetisyenler için gerekli ve güncel olan konular ele alınmıştır. Bütün bölümler özenle seçilmiş, hazırlanmış, incelenmiş ve yayımlanmak için hazırlanmıştır. Bu kitabın hazırlanmasında büyük emek ve destek veren yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Kitabın basılması ve yayımlanması konusunda emeği geçenlere de teşekkür ederiz. Bu serinin diğer kitabı olan Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-3’ün, beslenme ve diyetetik alanında eğitim-öğrenim gören öğrencilerimiz, çalışan diyetisyenler için yararlı bir kaynak olmasını diliyoruz.
Basım Yılı | 2021 |
Baskı Sayısı | 2 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı | 315 |
Yazar | Betül Çiçek , Muhittin Tayfur |