Biyolojik bir ihtiyaç olduğu kadar kültürel bir olgu olarak da değerlendirilmesi gereken “beslenme” olgusu; farklı bilim dallarında araştırma konusu olmuştur. İnsanı her yönüyle araştırmaya ve anlamaya dayalı bir bilim dalı olan antropoloji, beslenme kavramını hem biyolojik hem kültürel açıdan bütüncül bir yaklaşımla değerlendirir.
Bu yaklaşımdan hareketle kaleme alınmış bu kitapta, avcı-toplayıcılardan günümüze kadar değişen/dönüşen yönleriyle beslenme konusu incelenmektedir. Kitap; insan-doğa etkileşimi ve geleneksel şifacılıktan sürdürülebilir beslenmeye, tüketim alanı olarak şehirlerde yemek kültüründen iklim krizi ve olası gıda problemlerine, Anadolu’nun bitkisel besinlerinden farklı medeniyetlere, beslenme ve ruh sağlığımız arasındaki ilişkiden yemek ve mutfak kültürü koruma çalışmalarına, nutrigenetik ve günümüzde sağlıklı yaşam, egzersiz ve beslenme arasındaki ilişkiye kadar geniş bir yelpazede “beslenme” konusuna odaklanmaktadır. Beslenme konusunda çalışan tüm araştırmacılara ve akademisyenlere bütüncül bir perspektif sunacak bu kitap, alandaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır.
Baskı Sayısı | 1. Baskı |
Baskı Yılı | Aralık, 2021 |
Boyut | 16,5x24 |
Sayfa Sayısı | 240 |
Yazar | Eda Selimoğlu
,
Evrim Tekeli
,
Fırat Koç
,
Makbule Uysal
,
Melike Kaplan
,
Nehir Varol
,
Pınar Kasapoğlu
,
Seda Karaöz Arıhan
,
Selma Ercan Doğu
,
Sibel Hande Hınçal
,
Timur Gültekin
,
Vahdet Özkoçak
,
Zeliha Nilüfer Nahya
,
Zeynep Nagihan Kahveci |