Kahvaltılıklar, Çorbalar, Yemekler, Börekler, Tatlı ve Kekler başlıklarıyla toplam 96 tarif. Boşnaklar için yemek kültürü önemlidir. Büyük davetler düzenlemekten, piknik yapmaktan çok hoşlanırlar. Bu pikniklere teferiç denir. Teferiç'de çeşit çeşit yemekler hazırlanıp yapılır. Büyük davetler olmasa da, Boşnaklar için ailenin bir arada yemek yemesi çok önemlidir. Boşnak yemeklerinin ilk sıralarını; börekler ve etli yemekler oluşturmaktadır. Yağ olarak tereyağ kullanılır. Susam yağı ve kuyruk yağı da kullanılır. Boşnak yemeklerinde tıpkı Osmanlı mutfağında olduğu gibi etli yemeklere sirke konur. Eskiden baklavanın cevizine de tarçın konurmuş. Ama nedense sonraları konmaz olmuş. Boşnak yemeklerini annemden öğrendim. Bulduğum yemek tariflerini önce denedim. Diğer bildiğimiz, yaptığımız yemeklerin ölçüleri yoktu. Onları da ölçülü hale getirdim. Yemeklerden bir kısmının unutulmaması ve devam ettirilebilmesi için bu kitabı yazmaya karar verdim.
Selma Peşteli
Basım Yılı | 2005 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 1. Hamur |
Sayfa Sayısı | 192 |
Yazar | Selma Peşteli |