Asrın davası mı? Yüzyılın iftirası mı?
Bu bir hukuk davası değil siyasi bir davadır.
Kulak tanığı olduğum Ergenekon bu değil.
26 Nisan 1988 tarihinde bir emekli generalden öğrendiğim Gladyo'nun Türkiye'de ki adı olan Ergenekon'un varlığını, ilk ve son kez 1997 yılında, açıkladım. Ben bi kulak tanığıydım. Bildiklerim yalnızca duyduklarımdı. Sonra sustum. General'der Türkiye'deki Gladyo hakkında duyduklarımın tamamını, eksiksiz olarak, ilk kez 31 Ocak 2012 tarihinde Silivri mahkemesinde anlattım.
Artık kulak tanığı olarak bilgim olan, ama ilgim olmayan Ergenekon davası mah keme süreci tamamlandı. Cezalar yağdırıldı.
Bu bir hukuk davası değildi, siyasi davaydı.
Topluma olan borcumu bu kitapla ödemeye karar verdim.
CIA ve Pentagon, Türk ordusuna karşı büyük bir komplo kurdu. Bu büyük tertifc başlatması için emir verilen kişi sözde gazeteci Tuncay Güney 2001'de düğmeyi bastı. Aynı kişi bu çirkin tertibi 2013 yılında, TRT 2'de yaptığı programla ve dah; sonra Hürriyet gazetesine verdiği röportajla bitirdi.
1991 yılından itibaren ABD, Türk ordusunu değiştirmeye, dönüştürmeye karar ver di.TürkGenelkurmay'ı bunu hiç farketmedi! Sonunda, 275 sanıklı Ergenekon tertibi üretildi. Bu kitap, ABD'li uzmanların raporları, konferansları, televizyon konuşmalarıyla kurguladıkları komplonun ana kaynaklarını ortaya koyuyor. Aynı zamanda Medyadaki "kuş yumurtası" gazetecilerini açığa çıkarıyor. TSK'nın içindeki "hainlerin" kimler olduğu hususunda adres gösteriyor.
Mahkeme sürecini, hem kahkahalarla hem de dişinizi sıkarak okuyacağınız anılarla anlatıyor.
İddianamelerin nasıl dayanaktan yoksun olduğunu ortaya koyan savunma metinlerini, demokrasi ve hukuk tarihimize ibret belgeleri olarak sunuyor.
Bu bir SAVUNMA kitabı değildir; öç alma duygusuyla yazılmamıştır. Yalnızca, sistemle hesaplaşmadır. Kumpaslara karşı uyanık kalınması uyarısıdır.
Büyük Kumpas, Ergenekon konusunda kafası karışmış olanlara bir yol haritasıdır. Siyaset, strateji ve hukuk tarihi yazarlarına dokümandır. Türkiye'nin politika yapıcılarına ve karar vericilerine bir strateji belgeselidir.
Kapak | Ciltsiz |
Sayfa Sayısı | 635 |
Yazar | Erol Mütercimler |