Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yemek kitapları konusunda en önemli çalışmaları Ekrem Muhittin Yeğen gerçekleştirmiştir. Yeni Türkçeyle yazdığı bu kitaplarda hem dünya mutfaklarından hem de Klasik Türk Mutfağı’ndan zengin örnekler vererek kaynak kitaplar yaratmıştır. Birkaç kuşaktır hemen her evde bulunan Ekrem Muhittin Yeğen’in Yemek Öğretimi kitapları tarifleri değiştirilmeden ancak çağdaş baskı teknikleri kullanılarak ve görsel zenginliği artırılarak okurların beğenisine sunulmaktadır. Bu ciltte çeşitli kırmızı et, av etleri, kanatlılar ve yumurta yemeklerine ait tarifler yer almaktadır.
Basım Yılı | 2008 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltli |
Kağıt Tipi | 1. Hamur |
Sayfa Sayısı | 255 |
Yazar | Ekrem Muhittin Yeğen |