Günümüzde gastronomi değerleri, uluslararası ve ulusal alanda birçok seyahatin motivasyon kaynağını ve tatil deneyiminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Destinasyonların sahip olduğu gastronomi değerlerinin zenginliği, destinasyonun diğer destinasyonlarla rekabet gücü elde etmesine katkı sağlamaktadır. Bu nedenle destinasyon pazarlama sürecinde, yerel ve bölgesel gastronomi değerlerinin turistik ürüne dönüştürülmesine yönelik girişimler oldukça önem arz etmektedir. Konya, antik çağlardan günümüze kadar çeşitli medeniyetlere tanıklık etmiş bir destinasyondur. Köklü bir tarihe sahip olması nedeniyle Konya, destinasyon pazarlaması açısından gastronomi değerleri ile uluslararası rekabet yaratacak niteliklere sahiptir. Türk mutfak kültürü en eski kültürlerden biridir ve dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahiptir. Tarihsel açıdan Konya; Prehistorik, Selçuklu, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti dönemleri olarak değerlendirilmektedir.
Konya mutfağı geçmişten günümüze önemini hiç kaybetmemiştir. Orta Asya’dan Konya’ya kadar uzanan Selçuklu, İran ve Mevlevi mutfaklarının birleşik etkileri, günümüz Türk yemek kültürünün köklerini oluşturmaktadır. Bu bağlamda kitapta, Konya ili gastronomi değerlerinin destinasyon pazarlama sürecine katkı sağlaması amacıyla, ilçelerin sahip olduğu turizm arz kaynakları ve gastronomi unsurları detaylı bir biçimde ele alınmaktadır.
Basım Yılı | 2023 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı | 322 |
Yazar | Abdullah Karaman , F. Kübra Aylan , Simge Şalvarcı |