Kur’an-ı Kerim tüm alanlarda olduğu gibi tıp ilmi ve sağlığı koruma noktasında’ da ‘’ kendisine’’ müracaat edilmesi hususun da insanoğluna apaçık işaretler sunmuştur. Kur’an-ı Kerim, insanın oluşum, gelişim ve biyolojik süreçlerini en ayrıntılı bir şekilde ayetlerle anlatmıştır. Meryem suresinde anlatılan hurmanın; üremedeki rolü ve içeriğindeki Oksitosin , Hz. Meryem’in doğumunu kolaylaştırmak için Allah’ın özellikle hamilelikte kadınlara sunduğu bir ‘’ ilaç’’ besin olduğunu bilim çok daha yeni kanıtlamıştır. Tin suresinde anlatılan incir ve zeytinin hakikati ile bilim henüz kucaklaşamamıştır. Kur’an-ı Kerim insana temiz ve helal yiyeceklerle ve içeceklerle beslenmesini emreder. Ayrıca Kur’an -ı Kerim gıdaların genetiğinin değiştirilmemesi konusunda insanoğlunu ikaz etmiştir. Genetiği değiştirilmemiş ‘’temiz’’ gıdalar ve içecekler, hücreyi besler, iç kimyamızı dengeler ve bizi tedavi eder. Gerçek olan her gıda ‘’ ilahi ‘’ bir kombinasyona sahiptir. Kur’an-ı Kerim’de bizlere anlatılan “ilaç” besinler ise şunlardı; Su, Bal, İncir, Zeytin, Üzüm, Zencefil, Nar, Hurma, Kiraz, Muz, Reyhan, Sarımsak, Soğan, Mercimek, Kabak, Et, Süt, Yumurta, Ekmek, Balık.
Basım Yılı | 2020 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı | 336 |
Yazar | Nuray Karpuzcu |