Kitapta önce tohum, çelik ve aşı ile bitki çoğaltım yöntemleri kısaca verildikten sonra su ve kum kültürleri ile bu yöntemlere bina edilen embriyo, meristem, kallus, anter, yumurtalık, hücre ve protoplast kültürleri anlatılmıştır. Hayvan ve insan doku (hücre) kültürleri (hücre kültürü tanımı, çeşitleri, yöntemleri, besiyerleri, pasajlama, dondurma, çözme, canlılık testleri, hücre sayımı ve makrofaj kültürü) ayrı bir bölüm hâlinde sunulmuştur. Dolayısıyla kitapta hem bitki hem de hayvan doku ve hücre kültürleri hakkında bilgi bulunmaktadır. Her bir kültür yönteminin nasıl uygulanacağı örneklerle anlatıldıktan sonra pratikteki uygulama alanları açıklanmıştır. Kitabın Biyoloji ve biyoloji temeline dayanan Moleküler Biyoloji, Biyokimya, Biyoteknoloji gibi temel bilimler ile Ziraat, Biyomühendislik, Genetik Mühendisliği, Sağlık Bilimleri gibi uygulamalı bilim alanlarında çalışan öğrenci ve akademisyenlere temel bir müracaat kitabı olarak faydalı olacağı kanaatindeyim.