Türk mutfağı, özgünlük ve çeşitlilik bakımından geniş bir yelpazeye sahiptir. Orta Asya'daki yemek kültürünü Anadolu'ya taşıyan Türkler, başka kültürlerle de karşılıklı etkileşim içinde oldular. Balkan ve Orta Doğu yemek kültüründen etkilenen Türk mutfağının zenginliği, yöresel mutfaklarının da zenginliğinden kaynaklanır.
Mersin mutfağı da Türk mutfağının zenginliğine önemli katkıda bulunur. Mersin mutfağında Girit usulü mezeleri de Arap usulü yemek ve tatlıları da görmek mümkündür. Bu zenginliği oluşturan yemekler arasında Türkmen ve Yörük yemekleri de önemli bir yer tutar.
Mersinli ailelerle görüşülerek, eski yemek tariflerinin yer aldığı kitap ve defterlerden yararlanılarak hazırlanan, yoğun bir emeğin ürünü olan bu kitap Mersin mutfağının dünden bugüne yansıyan zenginliğini, kolay uygulanan tariflerle sunuyor.
Beşinci kuşak bir Mersinli olan Yasmina Lokmanoğlu, 1959 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Mersin'de tamamladıktan sonra İngiltere'de iç dekorasyon eğitimi gördü. Kendisini "Sadece Çukurovalı" olarak anlatan Lokmanoğlu, yemek kitabı yazmaya karar verince Thomson Education Direct'ten Catering ve Gourmet Cooking üzerine diploma aldı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalışan Lokmanoğlu, 2004'ten bu yana Akdeniz Belediyesi ve 2009'dan itibaren de hem Akdeniz hem de Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi. 1984 yılında Mustafa Cihat Lokmanoğlu ile evlenen Yasmina Lokmanoğlu, iki kız çocuğu sahibi.
Akılçelen Kitaplar, sadece yemek kitabı olmakla sınırlı kalmayan ve okuyucusuna farklı pencerelerden, farklı yemek kültürlerini tanıma imkânı sunan bu kitabı sizlere sunmaktan gurur duyuyor.
Basım Yılı | 2013 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 1. Hamur |
Sayfa Sayısı | 188 |
Yazar | Yasmina Lokmanoğlu |