Endüstriyel mikrobiyoloji, büyük ekonomik, çevresel ve sosyal önemi olan mikroorganizmaların kullanılarak enzimler, gıdalar, içecekler, kimyasal maddeler, yakıtlar ve eczacılıkla ilgili geniş yelpazedeki birçok ürünün üretiminde ve atık arıtımı ve çevre kirlilik kontrolü için temiz teknolojilerin uygulanmasını içermektedir. Bu kitapla, biyoloji alanının özellikle de biyoteknoloji ve mikrobiyoloji derslerinin uygulamalı yönlerinin gıda bilimi ve biyokimya mühendisliğindeki lisans öğrencileri tarafından çalışılması ve endüstriyel mikrobiyoloji alanın geniş çapta tanıtılması amaçlanmıştır. Kitabın içeriği başlıca üç bölüme ayrılmıştır:
Mikroorganizma fizyolojisinin önemli yanları, mikroorganizma çok yönlülüğünün keşfedilmesi, mikroorganizmaların metabolik aktiviteleri ve ürünleri;
Büyük ölçekli üretimler ve fermentasyon ürünlerinin izolasyonu için gerekli teknoloji ve endüstriyel mikroorganizmalar
Yeni ve geçmişte kullanılan bir çok sayıdaki endüstriyel fermantasyon işlemleri ve ürünlerinin belirlenmesi
Endüstriyel Mikrobiyoloji, sanayi tecrübesine sahip öğretim elemanları tarafından yazılmış olup okuyucuya, mikrobiyal biyolojinin temel prensipleri ve mikroorganizmaların çeşitli geleneksel ve yeni endüstriyel proseslere uygulanmasının öğrenilmesini sağlayacaktır. Bu işlemlerin çoğu günümüzde uygulanmakta veya genetik mühendisliği teknolojisindeki son yeniliklerle geliştirilmektedir.
Basım Yılı | 2014 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 1. Hamur |
Sayfa Sayısı | 288 |
Yazar | Gary Higton , John S. Rockey , Michael J. Waites , Neil L. Morgan |