Gastronomi ve mutfak sanatları alanına duyulan ilgi, son yıllarda oldukça artmıştır. Ön lisans, lisans ve lisansüstü programların, düzenlenen yarışmaların, festivallerin, bilimsel etkinliklerin ve televizyon yarışma programlarının sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Bu gelişmeler ekseninde endüstriyel mutfaklara yönelik kavramlara ve uygulamalara yer veren bu kitap, yenilikçi içeriğiyle gerek yiyecek içecek ile ilgili alanlardaki öğrencilerin nitelikli bir eğitim almalarına katkı sağlamak için gerekse alana merakı olanların bilimsel ve profesyonel bilgi edinmesine katkıda bulunmak için alanında uzman bir ekip tarafından hazırlanmıştır.
Mutfağın Tanımı ve Tarihsel Gelişimi, Mutfakta Kullanılan Terimler, Mutfak Planlaması ve Kurulum, Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yer Alan Başlıca Mutfaklar, Mutfağın Bölümleri ve Çalışma Alanları, Yiyecek İçecek Endüstrisinde İnsan Kaynakları Yönetimi, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Organizasyonu, Mutfak Çalışanlarının Görev ve Nitelikleri, Mutfakta Kullanılan Ekipman ve Araç-Gereçler, Mutfakta Yönetim, Mutfakta Hijyen, Sanitasyon ve Gıda Güvenliği, Mutfakta Maliyet Kontrolü, Mutfakla İlgili Konuk Şikâyetleri ve Çözüm Önerileri, Mutfakta Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm, Yiyecek İçecek Endüstrisinde Bilgi ve İletişim Teknolojileri.
Baskı Sayısı | 1. Baskı |
Baskı Yılı | Mayıs, 2021 |
Boyut | 16x23,5 |
Sayfa Sayısı | 504 |
Yazar | Adem Ademoğlu
,
Ali Kemal Kemer
,
Ayhan Dağdeviren
,
Duygu Kırmızıkuşak
,
Elif Zeynep Özer
,
Fazıl Kaya
,
Fuat Bayram
,
Handan Özçelik Bozkurt
,
Mehmet Kabacık
,
Ömür Alyakut
,
Osman Çavuş
,
S. Seda Kamber Taş
,
Şaban Kargiglioğlu
,
Sedat Taş
,
Sibel Ayyıldız
,
Zümrüt H. Demirel |