HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA

Gastronomi Biliminde Yeni Eğilimler: Uygulamalar ve Örnekler

Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim

Türkiye’de turizmin bir doçentlik bilim alanı olarak kabul edilmesi turizm araştırmalarının konularında ve içeriğinde önemli değişikliklere neden olmuştur. Bu değişim kendisini doçentliğin bir bilim alanı olarak kabul edilmesini takip eden beş yıl içinde iyiden iyiye göstermiştir. Turizm alanındaki çalışmalar önceleri işletme, ekonomi ve sosyoloji gibi temel bilim alanlarından daha fazla beslenirken, bu dönemden sonra turizm bilim alanı ile ilgili kaynaklardan daha fazla beslenmeye başlamış ve turizm bilim alanı
ile doğrudan bağlantılı daha fazla çalışma üretilmiştir. Bu süreç, gastronomi ve gastronomi turizmi üzerine yapılan çalışmaları da ön plana çıkmıştır. Gastronomi ve gastronomi turizmi, kapsamı oldukça geniş, sosyoloji, ekonomi, gıda mühendisliği, beslenme, pazarlama ve davranış bilimleri gibi disiplinler ile bağlantılı bir çalışma alanıdır. Diğer taraftan, gastronomi, kırsal kalkınmaya katkı sağlayarak, destinasyon çekiciliği yaratarak, destinasyon imajını güçlendirerek ulusal ve yerel bağlamda olumlu çıktılar
ortaya koymaktadır. Konunun hem bağlantılı olduğu disiplinlerin fazlalığı hem de yarattığı olumlu etkiler gastronomi üzerine yapılan çalışmaları  sayısının artırılmasını gerektirmektedir. Bu noktada, Dr. Öğr.
Üyesi Hasan Önal ŞEYHANLIOĞLU tarafından derlenen “Gastronomi Biliminde Yeni Eğilimler: Uygulamalar ve Örnekler” isimli kitabın belirlenen ihtiyacı karşılamaya önemli katkıları olacaktır. Bu
çalışmada, çok boyutlu bir olgu olan gastronomiye ilişkin uygulama ve örnekler alanında uzman otuz bir yazar tarafından yirmi bölüm içerisinde detaylı şekilde incelenmiştir. Bölümlerin bir kısmında sektörel uygulamalara ve sektörden örneklere yer verilmesi konuların okuyucu tarafından anlaşılabilirliğini artırmıştır. Kitaptaki bölümler, hem okuyucunun gastronomi olgusunu farklı bağlamları ile tanımlayabilmesine imkan tanımış hem de gelecekte yapılacak çalışmalar için açık alanların neler olduğunu
işaret etmiştir. Bu yönüyle, turizm eğitimi alanlar, gastronomi eğitimi alanlar ve sektör temsilcileri için yol gösterici bir eser ortaya çıkmıştır.

Basım Yılı2024
Baskı Sayısı1
Cilt TipiCiltsiz
Kağıt Tipi2. Hamur
Sayfa Sayısı508
YazarKolektif
TESLİMAT
 
Ürünü sipariş verdiğiniz tarihten itibaren 4 iş günü içerisinde kargoya verilecektir. 
 
Benzer Ürünler
Yükleniyor...