Gıda Felsefesi kitabı; sosyal bilimler perspektifi ile gıda bilimine felsefi bir bakış açısı getirmekte ve temel kavramlarının ana özelliklerini açıklamaktır. Kitabımız kısaca gıdanın kültür, sanat ve etik gibi kadim yönlerinin yanı sıra çevre, iklim değişikliği, kıtlık ve obezite paradoksu, gıda hakları, küreselleşme, sürdürülebilirlik, organik tarım, biyoteknoloji, vejetaryenlık, veganlık ve elitizm gibi yeni yönlerini felsefi bir temele oturtarak anlatmaktadır. Kitabın konularının gıda bilimi ile ilgili olması nedeniyle gastronomi uzmanları, gıda mühendisleri, diyetisyenler, turizmciler, aşçılar ve gıda teknikerleri için bir başucu kitabı niteliğindedir. Bununla birlikte Gastronomi, Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık ve Gıda Teknolojisi bölümleri için önemli bir ders kaynağı olacaktır.
Baskı Sayısı | 1. Baskı |
Baskı Yılı | Ağustos, 2021 |
Boyut | 16,5x24 |
Sayfa Sayısı | 384 |
Yazar | Aslı Aksoy
,
Aslı Albayrak
,
Banu Bayraktar
,
Cansu Ekin Gümüş
,
Dilek Çiftçi
,
Emel Ekinci
,
Emine Olum
,
Eren Yalçın
,
Fatih Kürşat Negüzel
,
Hayrettin Mutlu
,
Hilal Demirkesen Bıçak
,
İlkay Yılmaz
,
Kimyager Yaman Gökçek
,
Leila Mehdizadehtapeh
,
Mehmet Akif Şen
,
Meryem Merve Beykoz
,
Murat Ay
,
Murat Doğan
,
Muzaffer Çakmak
,
Muzaffer Yılmaz
,
Oğuzhan Köklü
,
Osman Güldemir
,
Özgür Kızıldemir
,
Rabia Melda Erdoğan |