Değerli Okuyucular, Gıda endüstrisi, tarih boyunca insanlığın en temel ihtiyaçlarından birini karşılamış ve evrimleşmiştir. Ancak, günümüzde karşılaştığımız beslenme ve gıda üretimi zorlukları, bu sektörü daha önce hiç olmadığı kadar yenilikçi bir bakış açısıyla ele almamızı gerektiriyor. İşte tam da bu noktada, sizlere sunduğumuz " Gıda İşleme ve Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler " kitabı devreye giriyor. Bu kitap, gıda teknolojilerindeki en son gelişmeleri, trendleri ve geleceğin gıda üretimine yönelik güncel yaklaşımları ele alarak, gıda endüstrisinde bir devrimin kapılarını aralıyor. Yazarlarımız alanında önde gelen araştırmacılar ve gıda bilimcileri olup sizi bu heyecanlı yolculuğa davet ediyorlar. Kitabımız, bilinen yöntemlerin ötesinde elektronik burun teknolojileri, nanoteknoloji uygulamaları, üç boyutlu gıda üretimi, vurgulu elektrik alan uygulamaları, ohmik ısıtma yöntemi, probiyotikler ve protein izolatları üretimi, analiz yöntemlerinde FTIR uygulamaları, et ve deniz ürünleri teknolojisinde yeni eğilimler üzerine güncel uygulamaların yanı sıra geleneksel ürünlerin üretiminde yenilikçi yaklaşımları da kapsamaktadır. Bu kitabın amacı, okuyucularımıza gıda dünyasının geleceğine dair heyecan verici bir bakış açısı sunmak ve bu alandaki profesyonelleri, araştırmacıları ve meraklıları bir araya getirmektir. Umuyoruz ki, bu sayfalar, gıda teknolojilerindeki dönüşümü anlamanıza yardımcı olacaktır
BÖLÜM 1 OHMİK Isıtma Tekniğinin Gıda Teknolojisi İçerisindeki Yeri ve Geleceği
BÖLÜM 2 Gıda Sanayinde Vurgulu Elektrik Alan Uygulamaları
BÖLÜM 3 Gıda Analizinde FTIR Spektroskopisinin Kullanımı
BÖLÜM 4 Gıda Kalite Belirlemede Elektronik Burunlar ve Makine Öğrenmesi
BÖLÜM 5 Balığın Tazelik Kalite Özelliklerini Değerlendirmede Bazı Yeni Teknikler
BÖLÜM 6 Deniz Ürünleri İşleme Teknolojisinde Yenilikçi Eğilimler
BÖLÜM 7 Et ve Et Ürünlerinde Ultrases Teknolojisi
BÖLÜM 8 Gıda Tasarımında Üç Boyutlu (3D) Baskı Uygulamaları
BÖLÜM 9 Et Endüstrisine Güncel Alternatifler: Et Analogları ve Yapay Et
BÖLÜM 10 Modifiye Bitkisel Protein İzolatlarının Üretimi
BÖLÜM 11 Yeni Nesil Probiyotiklerin Üretim ve Uygulamalarında Karşılaşılan Zorluklar ve Çözüm Yolları
BÖLÜM 12 Bazı Geleneksel Türk Fermente Ürünleri ve Yenilikçi Yaklaşımlar
BÖLÜM 13 Nanoteknolojinin Gıda Ürünleri Üzerindeki Katkısı
Basım Yılı | 2024 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 1. Hamur |
Sayfa Sayısı | 261 |
Yazar | Cem Baltacıoğlu |