Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları kitabının amacı; yiyecek ve içecek üretiminde ve bu faaliyet sırasında ortaya çıkan deneyimlerin, teorik ve pratik bilgilerin ışığında gıdaların özelliklerini ve fonksiyonlarını açıklamaktır. Kitabın diğer bir hedefi ise gıdaların özelliklerinin ve fonksiyonlarının anlaşılması sayesinde mutfak uygulamalarına katkı sağlamaktır. Kitabımız; kısaca mutfakta yiyecek ve içeceklerin en iyi kalite, lezzet ve görsellikte sağlıklı olarak nasıl hazırlanacağını ve sunulacağını anlatmaktadır. Bu bağlamda kitabın içeriği; aşçıların, gastronomi uzmanlarının, turizmcilerin, gıda teknikerlerinin, diyetisyenlerin ve gıda mühendislerinin çalışma alanlarını kapsamaktadır. Bununla birlikte kitap; Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Gıda Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik ve Gıda Mühendisliği bölümleri için önemli bir ders kaynağı olacaktır.
Baskı Sayısı | 1. Baskı |
Baskı Yılı | Aralık, 2022 |
Boyut | 16,5x24 |
Sayfa Sayısı | 210 |
Yazar | Ahmet Uğur Işık
,
Ayşe Seray Çetin
,
Barışhan Eren
,
Dilan Arslan
,
Eda Yalçın
,
JW Marriott
,
Melek Özkan
,
Melis Şebnem Sükan
,
Merve Sönmez
,
Murat Doğan
,
Nur Kişioğlu
,
Ramazan Onur Çetinkaya
,
Rümeysa Kutu
,
Sena Çiçek Özçil
,
Veysel Yasin Özgün
,
Yaşar Mete |