Gıdaların Mühendislik ve Kalite Özellikleri, gıda biliminin ve teknolojisinin temellerini sekiz ana başlık altında incelemektedir. Fiziksel özelliklerden kimyasal niteliklere, kinetik özelliklerden fonksiyonel özelliklere kadar geniş bir yelpazede okurlarına bilgi sunan eser, gıdaların mekanik, optik, termal, elektriksel ve reolojik özelliklerini de detaylı şekilde ele almaktadır. Gıdalardaki biyoaktifbileşenler ve doğal toksik maddeler hakkında da kaynak niteliğinde olan ve alanında uzman pek çok akademisyenin kaleme aldığı kitap, mikrobiyolojik analizler, toz ürün nitelikleri ve duyusal özellikler gibi konuları da kapsamaktadır.
Gıda bilimcileri, mühendisleri, teknologları ve öğrenciler için hazırlanan bu yayın, geleneksel ve yenilikçi işleme tekniklerinin gıda özellikleri üzerindeki etkilerini de değerlendirmektedir. Sürdürülebilir bir gıda geleceği için kritik olan bu bilgiler, sektörün karşılaştığı zorluklara çözüm üretmeyi amaçlamaktadır.
Akademik derinliği ve pratik uygulanabilirliği ile Gıdaların Mühendislik ve Kalite Özellikleri, gıda biliminin ve teknolojisinin parlak geleceğine katkıda bulunma gayretiyle oluşturulmuştur.
Baskı Sayısı | 1. Basım |
Baskı Yılı | Ekim, 2024 |
Boyut | 16,5x24 |
Sayfa Sayısı | 642 |
Yazar | Ayşe Nur Yüksel
,
Azime Özkan Karabacak
,
Canan Ece Tamer
,
Ceyda Dadalı
,
Eda Nurko
,
Emel Ünal Turhan
,
Emine Nakilcioğlu
,
Gülşah Çalışkan Koç
,
Günseli Bobuş Alkaya
,
Hilal İşleroğlu
,
Mehmet Selim Şılbır
,
Nuray İnan-Çınkır
,
Özge Süfer
,
Özlem Şahin
,
Samiye Adal
,
Sebahat Öztekin
,
Selen Seyhan
,
Senanur Durgut Malçok
,
Sezin Tuta Şimşek
,
Songül Şahin Ercan
,
Süleyman Polat
,
Tülin Eker
,
Yasemin Çelebi |