1995'te ilk basımı yapılan ve 17. basımına ulaşan Grupla Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri isimli bu kitap, kat edilen uzun yolun da bariz bir kanıtı niteliğindedir.
Kitapta, baş yazarının kırk beş yıllık meslek yaşamında liderliğini yaptığı onlarca grupla psikolojik danışma oturumlarından örneklere ve görsellere yer verilmiştir. Bu örneklerin ve görsellerin, anlatılanların anlaşılmasını kolaylaştıracağı düşünülmektedir. Kitabın içeriği planlanırken öğrenme modeline dayalı gruplar temel alınmıştır. Bu nedenle "danışan", "psikolojik danışman" kavramları kullanılmıştır. Ancak transferans ve direnç konularında özellikle diğer kaynaklara atıfta bulunulduğunda "hasta" kavramı tercih edilmiştir.
Grupla Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri kitabının bu basımı, beş yeni yazarın kaleme aldıkları; ergenlerle grupla psikolojik danışma, engelli bireylerle grupla psikolojik danışma, terapötik çalışma uyumu ve grupla psikolojik danışma sürecinde sessizlik konuları ile yenilenmiş ve geliştirilmiştir.