"Frengi badem şekeri Al ey demadem şekeri Kim hazzetmez beğim ondan Yemez mi adem şekeri" Bekçi Manisinden (18 yy) Türk yemekleri üzerine yazılmış eski ve yeni kitaplarda tatlıların da önemli bir yeri var, tatlılar üzerine eski ve yeni Türkçe kitaplar da yok değil... Ancak Gülbeşeker/ Türk Tatlıları Tarihi de Türk tatlı ve şekerleme kültürü üzerine kaleme alınmış çalışmalar arasında kendisine mutlaka anlamlı bir yer bulacaktır. Nöbet şekerinden peynir şekerine; kudret helvasından ağız miskine; badem şekerinden çarşı helvalarına; tatlı sucuktan güllaç, baklava ve kadayıfa; pelteden lokuma; aşureden zerdeye Türk tatkı ve şekerlemeleri...
Basım Yılı | 2022 |
Baskı Sayısı | 4 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı | 359 |
Yazar | Priscilla Mary Işın |