Çalışma giriş, dört ana bölüm ve sonuç kısımlarından oluşmaktadır. Giriş kısmında; içkinin tanımı, nasıl yapıldığı ve insan hayatında meydana getirdiği zararlar hakkında bilgiler verildi. Birinci bölümde; içkinin tarihsel olarak ortaya çıkışı, Türklerde içki kültürü ve Osmanlı Devleti zamanında içki ve içki ile mücadele konusu ele alındı. Ikinci bölümde; 2. Meşrutiyet döneminde içki ile mücadele etmek maksadıyla kurulan cemiyetler irdelendi. Üçüncü, bölümde ise çalışmanın ana konusunu teşkil eden Hilal-i Ahdar Cemiyeti'nin kuruluşu, faaliyetleri, kongreleri, şubeleri ve yayın organları geniş bir şekilde ele alındı. Dördüncü ve s6n bölümde ise Hilal-i Ahdar Cemiyeti üyelerinin kısa biyografıleri verildi.
Basım Yılı | 2019 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı | 226 |
Yazar | Hasan Demirci , Serkan Erdal |