Fransız Devrimi ile 1. Dünya Savaşı arasındaki çalkantılı dönemde, kadınların toplumsal konumları radikal ve yoğun biçimde tartışılmış, kadın emeğine ve kimliğine bakış yeniden şekillenmiştir. Batı'daki kadınların deneyimine yoğunlaşan ve çok yönlü bir tarih sunan Kadınların Tarihi serisinin bu dördüncü cildi, devrimin kadınlara vaat ettikleri ile kadınların maruz kaldıkları arasındaki çelişkiyi, kadınların işgücüne katılımını, beden politikalarının gelişimini, ev içi rollere dair söylemlerin yükselmesini ve hak mücadelelerini ele alıyor. Kadınların siyasal hak ve eşitlik taleplerinin yükseldiği bu dönemi, edebiyat, eğitim, siyaset ve toplumsal hareketler ekseninde inceliyor.
"Fransız tarihçiler Duby ve Perrot'nun antikçağdan günümüze kadın tarihini aktarmayı amaçlayan iddialı projesinin dördüncü cildi, büyük hedeflerin, peşinden gitmeye değer olduğunu kanıtlıyor. 20. yüzyıla odaklanan cildin de yayımlanmasıyla bu proje gerçek bir başyapıt haline geldi."
Trudie Knijn, Contemporary Sociology
"Kadınların Tarihi, önde gelen Avrupa ve Amerikalı akademisyenlerin titizlikle kaleme aldığı makalelerden oluşuyor. Kadınların yüzyıllar boyunca kısıtlanması, ağır işlerde çalıştırılması, isimsiz kılınması, hatta insan olup olmadıklarının sorgulanmasının ardından, serinin dördüncü cildine geldiğimizde 'Özgürlüğün Kızları ve Devrimci Yurttaşlar' ile 'Dışarıya Adım Atmak' gibi destekleyici başlıklarla karşılaşmak gerçekten muhteşem."
Elizabeth J. Sherman, Washington Times
Kapak | Ciltli |
Sayfa Sayısı | 680 |
Yazar | Kolektif |