Güne iyi bas¸lamanın yolu: Kahvaltı…
Yemek kültürlerini ve alışkanlıklarını gözlemleyip kaleme almak adına yıllardır Türkiye ve dünyanın pek çok yerini dolaşıyorum.
Bu yolculuklarda gördüm ve derinden hissettim ki, kültürlerarası farklılıkların en keskin şekilde belirdiği yerlerden biri mutfak…
Her toplum, geçmişten gelen alışkanlıklarını ve günümüz yaşam biçimini, kendi meşrebinde harmanlayarak oluşturuyor yemek kültürünü. Belki de bunun en somut yansıması kahvaltı… Malumunuz biz Türkler için de kahvaltı mühim mevzu. Oturaklı bir çorba veya peynirli, zeytinli, ballı, kaymaklı bir sofra ve her daim ince belli bardakta bir çay…
Kahvaltı kitabımda, yöresel kahvaltılıklarımız, ekmek yapımı, ev yapımı içecekler, reçeller, hafif alternatiflerin yanında Meksika’dan Fransa’ya dünyanın farklı yerlerinden bizim damak tadımıza uyacak lezzetleri de topladım. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, gerçekten de “bizim kahvaltımız gibisi yok!”
Ağzınızın tadının her daim yerinde olması dileğiyle…
Basım Yılı | 2016 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı | 208 |
Yazar | Ebru Erke |