Kenevirin morfolojik ve kimyasal yapısı, tohumunun yağının ve liflerinin içerdiği besin değerleri, esansiyel yağlar ulusal / uluslararası çalışmalar incelenerek, kenevir bitkisinin tohum-yağ-lif ve diğer kısımlarının sanayiye yönelik kullanım imkânları ve faydaları incelenmiştir. Lif ve odunsu kısımların inşaat, tekstil, polimer / plastik, enerji ve otomotiv sanayiine yönelik, tohum ve yağı kullanılarak yapılan araştırmaların ise gıda, gıda takviyeleri ve tıbbi alanlara yönelik olduğu görülmektedir. Anılan bu alanların insan ve çevresel açıdan hayatın her alanını ilgilendirmekte olduğu okuyucunun güzünden kaçmayacaktır." Dr. Adem Yılmaz, keneviri her yönüyle inceleyerek titizlikle yürüttüğü bu çalışmasında, araştırmaları sonucunda elde ettiği bulguları, insanlığın ve doğanın yararına sunuyor.