İnsan, varlık gösterebilmek amacıyla doğada var olan bitkilerden yararlanmıştır. Doğada kendiliğinden yetişen yenilebilir otların varlığı, insanlık tarihi kadar eskidir. Atalarımız otlardan; beslenmek, şifa bulmak, güzelleşmek adına yararlanmıştır. Tecrübe, deneme yanılma yoluyla hangi otların nasıl yenildiği, hangi hastalığa şifa olduğu ile ilgili bilgiler nesilden nesle aktarılmıştır. Bu çalışmada, zengin flora ve faunaya sahip bir bölge olan Kazdağları bölgesinde kendiliğinden yetişen otların neler olduğu, ne şekilde tüketildiği ve sağlık açısından ne gibi faydaları olduğu ile ilgili bilgiler derlenmiş ve okuyuculara sunulmuştur. Doğal besinlere ulaşmanın zor olduğu bu günlerde, doğanın bize sunduklarının azımsanmayacak derecede kıymetli olduğuna dikkat çekmek, çalışmanın ana motivasyon kaynağı olmuştur. Okurlara şifa ve yararlı olması dileğiyle.