Muğla Mutfak Kültürü ve Gastronomi Turizmi kitabında, Muğla ilinin gastronomik değerleri ele alınmış, gastronomi ve turizm ilişkisine değinilmiştir. Muğla ilininin gastronomik anlamda markalaşma sürecinde etkili olan UNESCO temasından, coğrafi işaretli ürünlerinden bahsedilmiştir. Muğla'nın yöresel mutfak kültürü, en çok bilinen yöresel yemek reçeteleriyle aktarılmıştır. Muğla ilinde yer alan yiyecek içecek işletmeleri, slow food uygulamaları, sokak lezzetleri, gastronomi festivalleri, özel günlerde tüketilen yiyecekler hakkında bilgi verilirken gastronomi rotaları da ele alınmıştır. Muğla’daki bağcılık ile ilgili bilgi aktarılmış, son olarak Muğla'daki gastronomi eğitiminden bahsedilerek kitap tamamlanmıştır.
Muğla Mutfak Kültürü ve Gastronomi Turizmi kitabı; 12 bölüm iki, 1 bölüm tek yazarlı olmak üzere 13 bölümden ve alanında uzman 25 yazardan oluşmaktadır. Kitabın hakemleri doktor unvanına sahip 24 bilim insanından oluşmaktadır. Bilimsel nitelikte hazırlanmış olan bu kitabın, Muğla gastronomisi ile ilgili en temel bilgileri taşımasından dolayı eğitim öğretim alanında da işlevsel olarak kullanılabilir niteliktedir.
Baskı Sayısı | 1. Baskı |
Baskı Yılı | Aralık, 2024 |
Boyut | 15,5x21,5 |
Sayfa Sayısı | 264 |
Yazar | Ahu Sezgin
,
Ayşe Muslu Aykoç
,
Begüm İlbay Vatan
,
Demet Güner
,
Elif Zeynep Özer
,
Emre Akmanoğlu
,
Emre Çilesiz
,
Ercan Boz
,
Erdi Eren
,
Esra Mankan
,
Hakan Özler
,
Hilal Gül
,
Ilgaz Feray Demirağ
,
İlkay Yılmaz
,
Ozan Esen
,
Pınar Yeşilçimen
,
Rana Şat
,
Şaban Kargiglioğlu
,
Serkan Çalışkan
,
Sümeyye Dalagan
,
Tarih Eren Babür
,
Tuğçe Özoğul Balyalı
,
Ümit Sormaz
,
Zeynep Çınar |