Mutfağım sınırları artık genişledi. Yeni yeni yemek pişirme yöntemlerine ve lezzetlere yöneliş son yıllarda hızlandı. Egzotik mutfaktan bahsetmiyorum. Bu terim; uzak ve ulaşılması güç, yöresel, değişik anlamına geliyor. Çin ve Hint mutfakları kendi kültür ve yörelerinin özelliklerini taşıyorlar. Günümüzde, seyahat veya gelişen iletişim sayesinde farklı kültürlerin lezzetlerini kendi yorumunuzu da katarak günlük sofralarımıza taşıyabiliyor; dahası, esinlenerek yeni lezzetler bulabiliyoruz. Meksika mutfağından, Çin ve Japon mutfağına kadar lezzet ve sunumu bir araya getirebiliriz. Malzeme konusunda da eskisi kadar sorunlu değiliz. Geçmişte kendimizin veya dostlarımızın yaptığı yolculuklardan, farklı ülkelerin malzemelerini artık getirmeye ihtiyacımız yok. Marketlerde bunların pek çoğunu bulabiliyoruz. Bu malzemeleri kendi tariflerimiz uyarlayıp, farklı bir karışım elde edebiliriz.
• İçki saati
• Çorbalar
• Balık, et, tavuk
• Sebze, makarna
• Tatlı, pasta
Kapak | Ciltsiz |
Sayfa Sayısı | 132 |
Yazar | Dorin Baruh |