Son yıllarda gastronomi dünyasında yeni içerikler denenmeye başlanmış, bu durum da yeni akımların doğmasına neden olmuş ve gastronomi sektörü bir yenilenme sürecine girmiştir. Bu sürecin şekillenmesinin nedeni, tüketici taleplerindeki değişim olarak gösterilmektedir. Uçucu kimlikler, hızlı değişen trendler, yeni ve farklı tat arayışları gastronomide yeni akımların ortaya çıkmasına ve tüketicilerin sosyolojik ihtiyaçlarının karşılanmasına yön vermeye başlamıştır.
Genel olarak, son yılların gastronomi akımları; sürdürülebilir gastronomi, doğal yiyecekler, fonksiyonel gıdalar, yağlı ve zararlı yiyeceklerden arındırılmış gıdalar ve dolayısıyla tarıma dayalı bir beslenme düzeni çerçevesinde gelişmektedir. Söz konusu gastronomi akımlarını, mor ve siyah yiyecekler, yenilebilir böcekler, moleküler mutfak, füzyon mutfak, nörogastronomi ve çiğ gıda gibi eğilimler takip etmektedir.
Ülkemizde ve dünyada gastronomi akımlarına yönelik konuların ortaya konması bu kitabın temelini oluşturmaktadır. Yirmi iki bölümden oluşan bu kitap, her biri alanında uzman yirmi dört yazar tarafından yazılmıştır.
İlgili alandaki yazının sınırlı olması dikkate alındığında bu eserin önemli katkılar sunacağı düşünülmektedir.
Baskı Sayısı | 2. Baskı |
Baskı Yılı | Mart, 2022 |
Boyut | 16x23,5 |
Sayfa Sayısı | 506 |
Yazar | Ali Şen
,
Barış Turan
,
Cem Yeşilyurt
,
Damla Duman
,
Eda Fındık
,
Elanur Şahin
,
Emine Şimşek Evren
,
Emre Akoğul
,
Erol Geçgin
,
Evrim Karaca
,
Gamze Eryılmaz
,
Hülya Yeşilyurt
,
Mahmut Baltacı
,
Mehmet Halit Akın
,
Mehmet Umur
,
Mustafa Akturfan
,
Nazlı Deniz Özen
,
Oya Berkay Karaca
,
Oya Yıldırım
,
S. Seda Kamber Taş
,
Savaş Evren
,
Sedat Taş
,
Tuncay Çanakçı
,
Ümit Sormaz |