Değişimin günümüzde, hayatımızın değişmeyen bir unsuru olarak kendisine yer bulduğunu görmekteyiz. Ancak ortaya çıkan değişimlerle beraber insanların tutumları hem olumlu hem olumsuz yönde farklılaşmaya da yol açabilmektedir. Özellikle de son yıllarda devasa boyutlara ulaşan spor sektörünün kontrol edilebilirliğinin her geçen gün zorlaştığı düşünüldüğünde spor örgütleri, ellerindeki kaynakları en etkili ve verimli bir şekilde kullanabilmek için değişimlere başarılı bir şekilde ayak uydurmaya çalışmalıdırlar. Ancak değişimlerle beraber ortaya çıkan sinizm gibi olumsuz durumlar, örgütlerin hedeflerine ulaşmasını zorlaştırabilmektedir.
Bu kitap; örgütsel sinizm, örgütsel değişim ve spor örgütlerinde örgütsel değişim sinizmi kavramlarını açıklamaya, ayrıca bu kavramlarla ilgili konuları ele alarak spor örgütlerinde örgütsel değişim sinizminin nedenleri, sonuçları ve yönetme stratejileri gibi unsurlarını ortaya koymaya çalışmaktadır. Türk spor teşkilatlanmasının tarihsel gelişimi ve değişim çabaları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal gençlik ve spor politikalarını incelemeye dahil eden bu kitap; spor örgütleri için olumsuz bir durum olarak nitelendirilebilecek olan örgütsel değişim sinizminin nedenlerini, sonuçlarını ve yönetme stratejilerini spor örgütleri özelinde açıklamak amacıyla yazılmıştır.
Kitabın; spor örgütlerinde görev yapan yöneticilerin örgüt içindeki değişimlerde insan unsurunu doğru şekilde yönetebilmeleri ve spor bilimleri alanında çalışan herkesin kendilerini geliştirmeleri için değerli bilgiler kazandıracağı düşünülmekte ve umulmaktadır.