"Parlamento Hukuku" isimli bu kitap, bu alanda ilk kitap olmasının yanı sıra, genel geçer kaynak niteliğine kavuşmuştur. Ülkemizde 2017 yılında gerçekleştirilen şekil bakımından kısmi, ancak maddi yönden radikal ve dönüştürücü Anayasa değişikliği sonrası, başkanlık sisteminin kendine mahsus bir modeline geçilmiştir. "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" adı verilen Türk tipi hükümet sistemi, "belirgin kuvvetler ayrılığı" ve "güçlü parlamento" esasları doğrultusunda siyasi sistemin ana aktörlerinin işlerliğini geliştirme genel hedefine yönelmiştir.
Yeni hükümet sistemine sancılı geçiş sürecinde gereken yeni bir TBMM İçtüzüğü hala yapılamamıştır. Ancak, Anayasa, ilgili kanunlar ve TBMM İçtüzüğünde yapılan kısmi değişiklikler, hükümet sistemiyle birlikte tanımlanan bütün terimler üzerinde "ezber bozan" sonuçlar doğurmuştur. Hükümetin temsili, kanun tasarısı, sözlü soru, ön görüşme, gensoru, başbakan gibi yaygın sözcükler yasama dilinden bütünüyle çıkmıştır.
Bu anlamda gerçekleştirilen zorunlu nitelikteki bazı kısmi içtüzük değişiklikleri ışığında, önceki baskıda yer alan yasama ilke ve kavramları ile kurumsal işleyiş, tüm boyutlarıyla bu yeni baskıda gözden geçirilmiş ve güncellenmiştir.