Hukuk fakültelerinde ders olarak okutulan Fikri ve Sınai Haklar Hukuku dersleri giderek gençlerin dikkatini çeken ve ilgi odağı olan bir ders haline gelmektedir. Bunun yansıması olarak fikri mülkiyetin öneminin öğrencilere anlatılması daha iyi ve kapsamlı tanıtılması önem taşımaktadır.
Gençlere fikri mülkiyet alanında kaynak kitap olması düşünülen elinizdeki kitapta Emekli Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi Hakimi ve aynı zamanda Fikri Mülkiyet Hukuku Doçenti olan yazar Canan Küçükali'nin hazırladığı telif hukukuna ilişkin ilk Bölüm ile Galatasaray Hukuk fakültesi mezunu ve halen fikri mülkiyet hukuku alanında çalışmalar yapmakta olan McGill Üniversitesi PhD öğrencisi olan Berna Tuğçe Küçükali tarafından kaleme alınan Sınai Mülkiyet Hukukuna ilişkin İkinci Bölüm, fikri mülkiyet alanında hukuk fakültesi öğrencileri başta olmak üzere fikri mülkiyeti tanıtmak, toplumda koruma bilincini oluşturmak amacıyla şematik olarak ve öğrenmeyi kolaylaştırıcı olacak şekilde kaleme alınmıştır.
Fikir ve sanat eserleri bölümünde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu sistematiği kapsamında; eserin tanıtımı, eser sahipliği, eser sahibinin hakları, hakların kapsamı ve sınırları, bağlantılı haklar ve ihlaller halinde başvurulacak yaptırımlar yalın bir dille anlatılmıştır.
Kitabın ikinci bölümde Sınai mülkiyet hukukuna ilişkin 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu sistematiği kapsamında şematik olarak incelenmiş, marka, coğrafi işaret, tasarım, patent ve faydalı modellere ilişkin koruma, tescil süreçleri, ihlaller ve yaptırımlar, hakların sona erme şekilleri hususunda özlü anlatımlar yapılmıştır.