Basım Tarihi: Mayıs 2020
Baskı Sayısı: 2. Baskı
Boyut: 16x24
Sayfa Sayısı: 111
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Günümüzde yöresel yemekler ile ilgili yapılan çalışmaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Çanakkale iline bağlı Ayvacık ilçesi ilk çağlardan itibaren yerleşim yeri olarak insanlık tarihinde yerini almıştır. Bu nedenle zengin bir kültür mirasına sahip bir bölgedir.
Bu çalışma, 2013 yılından itibaren, Ayvacık ilçe merkezi ve köylerinde sürdürülen yöresel yemek ve kültürel değerler araştırmalarının bir kısmını meydana getirmektedir. Zengin bir yemek kültürüne sahip Ayvacık ilçesi ve ilçeye bağlı köylerde yapılan araştırmanın sonuçlarının gelecek kuşaklara aktarımının sağlanabilmesi için basılı bir eser olması önemsenmiştir.