Bu eser, meraklı bir ev kadını ve tam bir anne olarak yetişecek genç kızlarımız için bir rehber niteliğinde hazırlanmıştır. Meraklı bir ev kadınının, kendi eliyle kolaylıkla hazırlayacağı tatlı ve pastalara kendi özentisinin koyarak ailesine ve konuklarına sunması, kendisine ayrı bir kişilik kazandırır. Bunlar kendi eseridir, bunlarda kendi zevki göze çarpar.
Elinizdeki bu cilt, iki ayırımla oluşmuştur.
Birinci Ayırım:
Alaturka tatlı, komposto ve reçeller: Şekeri en iyi kullanan millet, Türkler olmuştur. Türk tatlılarındaki boş çeşit ve incelik, kültürümüzün estetik yönünün en canlı anlatımıdır. Kitaptakiler atalarımızın bize miras bıraktığı reçetelerdir. Büyük bir titizlikle toplanmış, yenlikler eklenmiş, her reçete defalarca deneylenerek, kitaba alınmıştır.
İkinci Ayırım:
Alafranga tatlı, pastalardır: Batılıların kullandığı bu reçeteler de titizlikle toplanmış: deneyleri yapılarak be bizden de birçok şey katılarak sunulmuştur.
Basım Yılı | 2018 |
Baskı Sayısı | 20 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı | 866 |
Yazar | Ekrem Muhittin Yeğen |