Bu kitap, Türkçe yazılmış tatlı ve pasta üretimi ile ilgili hazırlanan kitaplar içinde kapsam ve içerik bakımından farklılıklar göstermektedir. Bir yemek kitabı niteliğinde ele alınmadan tatlı ve pasta üretiminin bilimsel temelleri açık, yalın ve anlaşılır bir şekilde açıklanmıştır. Ayrıca üniversitelerin, yüksekokulların ve diğer eğitim kurumlarının ilgili bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin ve eğitim veren akademisyenlerin ihtiyaç duyduğu tatlı ve pastacılığın tarihçesinin ayrı bir bölüm olarak ele alınmış olması da kitabın diğer bir farklılığını oluşturmaktadır. Sektör çalışanları, alana ilgi duyan bireyler ve öğrencilerin terminolojiye hâkim olmalarına katkıda bulunmak için alana ilişkin terimler açıklanarak akademik ve bilimsel unsurlara da yer verilmiştir. Kitabın içeriği ve sunulan bilgiler ile; sektör çalışanlarının, alana ilgi duyan bireylerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin doğru bilgilere ulaşmaları sağlanmaya çalışılmıştır.
Baskı Sayısı | 1. Baskı |
Baskı Yılı | Mart, 2022 |
Boyut | 16,5x24 |
Sayfa Sayısı | 432 |
Yazar | Ahu Sezgin
,
Dilek Çiftçi
,
Emrah Köksal Sezgin
,
Eren Yalçın
,
Fatih Onur
,
Firuze Ceylan
,
Fügen Durlu Özkaya
,
Neslihan Onur
,
Neslihan Şimşek
,
Nurten Çekal
,
Semra Akar Şahingöz
,
Şule Demir
,
Tufan Süren |