Tebligat hukukuna ilişkin mevzuatımızda önemli bazı değişiklikler olmuş, elektronik tebligatın uygulama alanını genişleten düzenlemeler yapılmış ve bu kapsamda Ulusal Tebligat Sistemi kurularak ayrıntılar yönetmelik ile düzenlenmiştir. Söz konusu değişikliklerin sonuçları kitapta, yargı kararları ve doktrin görüşleri doğrultusunda incelenmeye çalışılmıştır.
Tebligat hukuku, hukuk fakültelerinde, adalet meslek yüksekokullarında, açık öğretim fakültelerinde bir ders olarak okutulmaktadır. Özellikle son dönemde tebligat hukukuna ilişkin ders kitabı sayısında bir artış yaşanmaya başlamıştır. Bu nedenle bu kitap sadece ders kitabı niteliğinde düşünülmemiş, tebligat hukukuna ilişkin bazı tartışmalı konulara ilişkin olarak yargı kararları ve görüşlere de yer verilerek, konuya ilişkin yazarın görüşleri ve çözüm önerileri de sunulmaya çalışılmıştır. Böylece kitabın uygulamacılar ve teori bakımından da faydalı olabilmesi amaçlanmıştır.
Kitapta, konuların ve ilgili kanun maddelerinin kolaylıkla bulunabilmelerini sağlamak için "Kavramlara Göre Arama Cetveli" ile "Tebligat Kanunu Hükümlerine Göre Arama Cetveli"ne yer verilmiş, kitabın sonuna da tebligat mevzuatı hükümleri eklenmiştir.
Kitap yeni baskısında; şemalar, yeni yargı içtihatları ve doktrindeki yeni görüşler doğrultusunda güncellenmiştir.