Büyükannelerimiz yiyecekleri saklardı, çünkü şimdi olduğu gibi her mevsim her şeyi bulmak mümkün değildi. Meyveler sebzeler mevsiminde çıkar, tazeyken
bol bol tüketilir ve kış için çeşitli yöntemlerle saklanırdı. Domates çıkmış, denirdi. Bu yıl erken çıkmış, diye şaşırılırdı. Yaz sonu konservesi, salçası yapılır, turşusu kurulur, güneşte kurutulur, tuza basılırdı.
Biz de Teldolap’ta iç sesimizi dinliyor ve kuşaktan kuşağa aktarılan bu anonim reçeteler sayesinde en eski alışkanlıklarımızı devam ettiriyoruz. Yiyecekleri
saklıyor, yazdan kışa, kıştan yaza hazırlıklar yapıyor, mevsimine uygun besleniyor ve doğanın mucize
akışına kendimizi bırakıyoruz.
Teldolap dünyasındaki geleneksel tariflerin yanı sıra, şekersiz marmelatlar ve kurabiyeler; çocuklar için ev yapımı pestiller; granola ve müsli gibi kahvaltı
alternatifleri; badem sütü ve mandalina şurubu gibi organik tariflerle siz de kendi mucize kavanozlarınızı hazırlayabilirsiniz.
Teldolap ile şehirde de doğal ve sağlıklı beslenebilmenin püf noktalarını keşfediyoruz .
Basım Yılı | 2016 |
Baskı Sayısı | 1 |
Cilt Tipi | Ciltsiz |
Kağıt Tipi | 1. Hamur |
Sayfa Sayısı | 232 |
Yazar | Gizem Erman Soysaldı , Müşerref Kartaler |