HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA HER AYIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ KARGO! 750 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA

TEMEL GIDA MİKROBİYOLOJİSİ - Fundamental Food Microbiology

Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
Gıda Mikrobiyolojisi, bilimsel gelişmelere açık, modern ve uygulamalı bir bilim dalıdır. Aynı zamanda teknolojik yeniliklerin en hızlı bir şekilde uygulandığı alanlardan birisidir. Bu anlamda Gıda Mikrobiyolojisinin altın çağına girdiği söylenebilir. Gıda Mikrobiyolojisinin temelini oluşturan her üç alanında da – faydalı mikroorganizmaların, bozulma yapan mikroorganizmaların ve patojenlerin mikrobiyolojisi – gelişmeler inanılmaz bir hızla devam etmektedir. Bir zamanlar sadece koloni sayılarak ve koloni özelliklerinin incelenmesine dayalı olarak yapılan basit işlemlerin yerini günümüzde, genom dizilemeleri veya biyosensörler kullanılarak yapılan daha sofistike yöntem ve uygulamalar almıştır.
Bu gelişmeleri yakalayan Temel Gıda Mikrobiyolojisi kitabı; “yeni ve yeni ortaya çıkan gıda kaynaklı patojenler ve patojenez mekanizmasının açıklanması” gibi gıda kaynaklı hastalıklarla ilişkili konuları daha geniş şekilde kapsar. Kitabın yazarları uzun yıllar edindikleri deneyimlerini, bilgi ve yeni gelişmeleri de içerecek şekilde kaleme alarak ortaya koydukları bu eserde; farklı gıda çeşitlerinde kontrol yöntemlerinin etkin bir şekilde uygulanması gibi konulara da ayrıntılı bir şekilde yer vermişlerdir. Bu bilgiler, mikroorganizmaların yol açtığı bozulmaların azaltılması konusunun anlaşılmasına da katkı sağlayacaktır.
Bu basımda yer alan yenilikler:
• Mikroorganizmalarda tutunma ve biyofilm oluşumu ile ilgili yeni bir bölüm,
• Bakterilerin gıdada gelişmeleri ve bakterilerde çoğunluk algısı,
• Patojenlerin kontrol ve saptanması ile ilgili yeni uygulamalar,
• Bağırsaklardaki yararlı mikrobiyota ve patojenlerin, kronik hastalıkların ve obezitenin kontrolünde probiyotiklerin kullanılması konularında güncel bilgiler,
• Gıdanın korunmasında nanoteknoloji,
• Cronobacter sakazaki, E.coli O104:H4, Clostridium difficile ve Nipah virus gibi yeni patojenlere ait bilgiler,
• Su ürünleri ile ilgili toksinlere ait kapsamlı bir liste,
• Yeni antimikrobiyal bileşikler örneğin; polilisin, laktoferrin, laktoperoksidaz, ovotransferrin, defensinler ile tıbbi bitkiler ve baharatlar ile ilgili güncel bilgiler,
• Infrared ısıtma ve plazma teknolojileri gibi modern gıda işleme teknolojileri ile ilgili güncel bilgiler.
Okuyuculardan gelen geri dönüşler de dikkate alınarak ve yüksek standart korunarak hazırlanan bu basımda, çok daha kolaylıkla izlenebilen şekil ve açıklamalara yer verilmiştir. Bölümler, bilgilerin mantıksal bir sıra ile birbirini takip edeceği ve tamamlayacağı bir şekilde düzenlenmiştir. Temel Gıda Mikrobiyolojisi kitabı; lisans ve lisansüstü öğrenciler, akademisyenler ve araştırıcıların gıda mikrobiyolojisi ve gıda güvenliği/güvenilirliği ile ilgili tüm konularda yararlanabilecekleri temel bir kaynaktır.
Baskı Sayısı5. Baskıdan Çeviri
Baskı YılıEkim, 2021
Boyut17x24
Sayfa Sayısı656
YazarArun Bhunia , Bibek Ray
TESLİMAT
 
Ürünü sipariş verdiğiniz tarihten itibaren 4 iş günü içerisinde kargoya verilecektir. 
 
Benzer Ürünler
Yükleniyor...