Kitap sekiz ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; işçi açısından bildirimsiz fesih sebepleri, ikinci bölümde; işveren açısından bildirimsiz fesih sebepleri, üçüncü bölümde; bildirimsiz fesih kullanma süresi ve feshin hukuki sonuçları, dördüncü bölümde; kıdem tazminatı, koşulları, kıdem süresinin belirlenmesi, beşinci bölümde; kıdem tazminatının miktarı, zamanaşımı ve gecikme faizi, altıncı bölümde; iş sözleşmesinin fesihle sona ermesi, ihbar süreleri, yeni iş arama izni, yedinci bölümde; iş güvencesi, geçerli nedenle fesih, işe iade, şartları ve usulü, sekizinci bölümde; işe iade davası, süreleri, dava açma hakkı, fesih hakkının kötüye kullanımı ve en son olarak örnek dilekçe, ihtarname bulunmaktadır.
Kitapta haklı nedenle fesih, geçerli nedenle fesih arasındaki farklar, ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı arasındaki farklar, hangi koşullarda hangi tazminatların istenebileceği, hangi koşullarda birlikte hangi koşullarda ayrı istenebileceği detaylı olarak ele alınmıştır.
Uygulamada sıklıkla karşılaşılan ve hata yapılan konulara yer verilmiştir. İlgili konular Yargıtay kararları ile desteklenmiş olup bazı kararların incelemesi yapılmıştır.