Her şey insanlığın varoluşuyla başladı. Hayatta kalma çabasıyla yiyecekler çiğ yenildi. Ateş bulundu, pişirme yöntemleri geliştirildi. Yeni lezzetler aranmaya başlandı ve sadece doymak için değil haz almak için yemek yenildi. Bazen yasaklandı bazen kutsal sayıldı. Tanrılara adandı. Uğruna savaşlar yapıldı. Yaşamak için yemek yemeye çalışırken yemek bir keyif unsuruna dönüştü. Bir kültüre bürünerek doğdu, büyüdü ve gelişti.
Bu kitap, insanlığın beslenme serüvenini kültür bazında ele alarak tarih öncesi devirlerden günümüze kadar ortaya koymakta ve geleceğe dair tahminlerde bulunarak insanlığın yemek kültürünün nasıl değişeceğini okuyucuya sunmaktadır. Yemek kültürünü toplumsal bütünleşmenin bir aracı olarak ele alan bu kitap, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerine, gastronomi meraklılarına, yemek kültürünü tüm yönleriyle tanımak isteyen okuyuculara hitap eden temel bir kaynaktır.
Baskı Sayısı | 2. Baskı |
Baskı Yılı | Şubat, 2022 |
Boyut | 16x23,5 |
Sayfa Sayısı | 492 |
Yazar | Alev Dündar Arıkan
,
Arzu Durukan
,
Aybuke Ceyhun Sezgin
,
Aykut Şimşek
,
Bilal Deveci
,
Elif Esma Karaman
,
Enes Güleç
,
İbrahim Tuğkan Şeker
,
Neslihan Çetinkaya
,
Nihan Akdemir
,
Saime Küçükkömürler
,
Salih Yıldız
,
Ümit Can Kaya |